בלוג מיחזור פסולת במשרדים
אם גם אתם שומעים יותר ויותר לאחרונה אנשים שמספרים בהתלהבות יתרה שהם עושים קומפוסט ותהיתם לעצמכם מה בעצם אומרת המילה המשונה הזו. המאמר הזה בשבילכם.
במאמר זה נצלול למיכל הקומפוסטר ונבין איך מתפעלים אותו, וגם ניגע בחששות שוודאי עלו לכם/ן בעת קריאת המאמר הקודם. הרי שאריות מזון, שהן עיקר הפסולת האורגנית במשרד, אמורות להיות דבר רטוב, מגעיל, מסריח, ובכלל, מה הסיכוי שבמשרד יקבלו את הבקשה לעשות הפרדת בברכה?
הפעם נספר את סיפורה של הסוללה, זו התקולה, שנשארת במגירת השולחן במשך כמה שנים טובות, רק כי אף אחד לא יודע לאן לזרוק אותה. אבל אז מגיע ניקיון האביב, או מעבר לשולחן עבודה אחר, והסוללה כנראה תיזרק בלית ברירה לפח הפסולת הכללי. רגע, אולי אפשר גם אחרת?
כשמדברים על הפרדה במקור, ובמיוחד של אריזות שמושלכות לפח הכתום, יש שמועה עיקשת וארוכת שנים, על כך שאין טעם להפריד פסולת כיוון שמשאית הזבל אוספת את כל הפחים – ירוק וכתום – לאותו מקום והכל נשלח גם כך להטמנה. האם הכול נכון ועובדים עלינו בעיניים כבר כעשור?